Bergvärme Stockholm

I Stockholm kostar bergvärme något mer än i övriga landet eftersom en stirstadsregion innebär högre priser generellt. Det finns dock gott om fördelar med bergvärme i Stockholm, vilka vi listar här.

Klimatet – bergvärme fungerar bra i Stockholm

Även om förutsättningarna inte är exakt lika bra som i allra sydligaste Sverige så är förutsättningarna mycket goda för att få till en mycket högpresterande bergvärm i Stockholmstrakterna. Klimatet är milt jämfört med norra Sverige och för det mesta är marken väl lämpad för borrning av bergvärmebrunn.

En bra bergvärmepump ska täcka totalt runt 80 procent av ditt värmebehov. Det är framför allt på de riktigt frostiga och kyliga vinterdagarna då temperaturerna ligger ner mot minus 15-minus 20 grader som du kan behöva stärka upp värmepumpen med extra el.

Som tur är är denna typ av riktiga köldknäppar ovanliga i Stockholm vilket gör att du har bra möjligheter att hitta en rätt dimensionerad bergvärmepump till en rimlig kostnad.

Många installatörer

Det finns över 100 installatörer av bergvärme i Stockholm, allt från lokala mindre företag till större jättar med många anställda. Det betyder att buffén av möjligheter för din värmepumpsinstallation är mångfacetterad.

Eftersom alla företagen vill ha fler kunder är de intresserade av att övertala dig om att just deras bergvärmeinstallation är den bästa, mest effektiva eller mest prisvärda.

I praktiken innebär detta att kostnaden för din bergvärmepump i Stockholm kan bli ett antal tusen kronor billigare i pris än vad den borde vara om du endast anlitat den första installatören du stötte på.

Borrning av bergvärmehål

Låt säga att du ska borra för bergvärme och installera en pump till ditt hus i Solna. Då kan du helt enkelt slå upp första bästa installatör i lokaltidningen eller på nätet, och så länge du är noggrann och ser till att firman är seriös och inte är ”prickade” hos Skatteverket, samt har goda referenser, blir säkert resultatet lyckat.

Men om du istället kontaktar flera installatörer och ber om prisförslag får du plötsligt en mycket ”sannare” bild av vad din isntallation bör kosta. Priset på bergvärme kan variera mycket beroende på installatör och utrustning, så ju fler offerter du tar in desto större chans att du träffar rätt.

Då behöver du heller inte begränsa dig till att bara höra av dig till installatören i Solna, utan även koppla in bergvärmefirmor i Järfälla, Stockholms stad, Ekerö, Täby, ja var som helst i Stockholm egentligen. Många bergvärmefirmor reser långa vägar för att få kunder, det ska du vända till din fördel och se till att verkligen hitta det bästa priset.

Pris bergvärme i Stockholm

Som sagt så är alltså priset på bergvärme i Stockholm å ena sidan generellt sett högre än på lantligare platser, men å andra sidan så har du som beställer större möjlighet att själv förhandla och vaska fram det bästa priset genom att gå till konkurrerande installatörer av bergvärmepumpar för prisförslag.

Det är svårt att säga exakt vad en bergvärmeinstallation i 08-området kostar eftersom det beror mycket på hur avancerad pump du behöver och hur djupt borrhålet ska vara. Men nedanstående priser är cirkakostnaden för typiska installationer i Uppland och Södermanland.

Bergvärmepump: 50 000-100 000 kr

Borrning och material för borrhål (slang m.m.): 200-300 kr per meter borrhål. Totalt cirka 25 000 kr – 70 000 kr.

Installation och inkoppling: 10 000 – 30 000 kr

Övrigt (reseersättning m.m.): 1000 – 5000 kr

Totalt kan alltså en typisk värmepumpsinstallation i Stockholmsområdet kosta cirka 120 000 – 160 000 kronor, vilket då sedan blir ”rabatterat” med runt 10 000 – 25 000 kronor genom ROT-avdrag på installations- och borrningsdelen av priset du betalar.

Här är ett urval av olika värmepumpsinstallatörer i Stockholm  som tillhandahåller borrning, installation och försäljning av bergvärme och bergvärmepumpar.

Vill du spara tid kan du använda Bergvärme-Info.se som gratis låter dig ta in priser från upp till fem olika bergvärmefirmor i Stockholm på en och samma gång. Då behöver du bara fylla i ett kort formulär, sedan går din förfrågan ut till installatörerna.

Vi värmer Sverige AB
www.vivarmer.se
Telefon: 08 – 708 75 00
HÄGERSTEN

Energivärme i Stockholm AB
www.energivarme.se
Telefon: 08 – 664 81 00
SALTSJÖ-BOO


Energipartner Sverige AB
www.energipartner.se
Telefon: 08 – 80 28 05
BROMMA

Bergvärme i Stockholm AB
www.bergvarmeistockholm.se
Telefon: 08 – 756 18 03
TÄBY

ThermoVent
www.thermovent.se
Telefon: 08 – 509 254 63
SOLLENTUNA

VärmeKompaniet Stockholm AB
www.varmekompaniet.se
08 – 718 28 38
SALTSJÖ-BOO

GH’s Rör AB
08-520 207 44
NYNÄSHAMN
www.ghsror.se


Grana Brunnsborrning AB
VALLENTUNA
www.granabrunnsborrning.com


Haninge Brunnsborrning HB
TUNGELSTA
www.haningebrunnsborrning.se


Hällegårdh Energi o. Värme AB/Thermia
08-774 90 40
HUDDINGE
www.hevab.se

Högalids Elektriska AB
JOHANNESHOV
www.hogalidsel.se

Stures Brunnsborrningar AB
www.sturesbrunnsborrningar.com
Telefon: 08 – 510 234 45
VALLENTUNA

Runesson Och Sandberg Energi AB
Telefon: 070 – 615 65 40
SOLNA

Samnegård VVS
www.samnegards.se
Telefon: 070 – 266 76 69
SORUNDA

EcoEnergi AB
www.ecoenergi.se
Telefon: 08 – 758 60 00
TÄBY

Kontrollera alltid följande när du anlitar en bergvärmefirma:

  • Organisationsnummer
  • F-skatt
  • Tidigare kunder (be om exempel)
  • Skriftlig offert
  • Skriftligt avtal
  • Ingen betalning innan arbetet är klart
  • Den del av beloppet som är ROT-avdrag ska stå på fakturaspecifikationen